Etereum-baserad deFi-token YFI överträffar priset på Bitcoin för att bli världens dyraste krypto-tillgång

yEarn Finance token YFI har ersatt priset på kungen av cryptocurrencies för att bli världens mest värdefulla tillgång. YFI har fått så mycket som 46,27 procent under de senaste 24 timmarna för att vara värt mer än $ 15 000, enligt CoinMarketCap-data.

Priset på YFI har varit på en ostoppbar rally tack vare den växande efterfrågan på decentraliserad finansiering (DeFi).

Priset för en enda YFI är nu dyrare än en BTC

Alla ögon är på YEarn Finance token Bitcoin Code nyligen. Sedan utvecklaren Andre Cronje lanserades i slutet av juli har priset på altcoin höll på att drabbas av nya höga tider. Medan det började handla till cirka $ 32, har YFI sedan dess exploderat över 32.000% till det nuvarande priset på $ 15.457,57. Däremot är bitcoin värt cirka 11 863 dollar vid presstiden. Referens cryptocurrency halkade nyligen under $ 12K efter att ha samlat till bara blyg för $ 12 500.

Noterbart är yEarn Finance det allra första projektet som bygger på etherum blockchain för att ge total kontroll över förvaltningen till symbolinnehavarna. Dessutom har token ingen förgruva och ingen tilldelning till grundaren – vilket gör det nästan lika decentraliserat som bitcoin.

Priset på YFI har stigit i takt med det totala värdet som låsts i yEarn Finance-protokollet. För närvarande har minst 684,6 miljoner dollar låsts i DeFi-protokollet, avslöjar data från DeFi Pulse.

Men vad som är ännu mer intressant med YFI: s meteoriska uppgång är det faktum att teamet bakom projektet öppet har kallat det ett „helt värdelöst 0 försörjningstecken“ med „0 ekonomiskt värde“.

Vad kommer nästa gång för YFI?

Även om YFI: s pris nu ligger långt över 15 400 dollar, svävar det fortfarande på cirka 467 miljoner dollar. Huruvida priset på tillgången fortsätter att skjuta upp är någons gissning.

Vissa analytiker tror att tillgången kan bero på en korrigering på kort sikt, men andra förväntar sig att dess uppgång fortsätter – så att YFI kan bli ännu dyrare än två BTC .